Objectius i filosofia


Objectius i filosofia

Objectius i trets diferencials del projecte

La llavor del projecte és vivenciar les aportacions de la neurociència, a través de la música, la consciència del cos i l'astrologia, per afavorir el desenvolupament de les habilitats humanes. Es el que ens dóna sentit i fonamenta Emvibra: potenciar el cervell humà, amb totes les seves habilitats i capacitats.

Els nostres objectius són:
  1. 1. Defensar valors com són: la consciència, entesa com un estat de la ment, l’autoconeixement, entès com a resultat d’un creixement personal, i; la manifestació d’aquest a l’entorn social i mediambiental, descobrint així la importància de la cooperació, la solidaritat i el respecte pel medi natural.

  2. 2. Desenvolupar les habilitats cerebrals humanes: facilitant la integració hemisfèrica i oferir les eines i l’espai pel desenvolupament personal integral, en les dimensions física, mental i emocional.

  3. 3. Crear i desenvolupar un espai acadèmic pels escolars, els claustres i les famílies , i pels equips de treball en relació als quatre eixos que ens caracteritzen com a entitat
  • · la cura i desenvolupament de la persona
  • · assessorament relacionat amb facilitar les habilitats de relació envers el grup social primari o família
  • · assessorament relacionat amb facilitar les habilitats de relació envers el grup social secundari o comunitat
  • · experiències en l’entorn natural, com a mitjà per a cohesionar i potenciar el vincle entre els membres i d’aquests amb la vida.
4. Oferir un espai en entorns laborals per treballar la millora de les circumstàncies atencionals, actitudinals i emocionals, per crear i desenvolupar un espai pels empleats en relació a l’equip de treball, potenciant els llaços entre els seus membres, a fi i efecte de crear una bona sinergia entre ells, i millorar la rendibilitat a la feina i les relacions interpersonals seguint els conceptes ànimus i ànima, en aquest context.

5. Suggerir una mirada interior periòdica als col.laboradors, dedicada al creixement i observació interior.

6. Facilitar els nostres serveis amb honoraris variables, en funció del servei i de la fortalesa econòmica de l’empresa, centre educatiu, entitat o associació amb la qual es treballarà. 

7. Gestionar els beneficis econòmics com un mitjà pel creixement, no com a fins en sí mateixos. El benefici econòmic és un recurs per generar riquesa, invertint-lo en l’evolució conscient de les persones, la societat i el món, fent efectiva la solidaritat social i la defensa de l’ecologia.

8. Contactar amb la naturalesa com a font d’enriquiment personal i grupal, com a llavor cap a una nova cultura, aportant l’experiència del rewilding.

La música i els astres: com batecs del nostre cor, acompanyant-nos al llarg de tota la vida des de l’embaraç.

Filosofia del projecte


Els nostres pilars són:

• Valorem el despertar i gestió de la consciència en el procés de pensament: el procés habitual en la nostra cutura, equips de treball i educatius. Aquest punt respon a les preguntes relacionades amb la planificació i organització de la feina: “Què hem de fer, com, qui, quan…”

• Valorem el prendre consciència i gestió en el procés de fer, d’acció i de voluntat: és al que potser es dóna màxima atenció i dedicació de temps en el nostre dia a dia, equips de treball i educatius.

• Valorem el despertar i gestió de la consciència en el procés del sentir. Es a dir, prendre coneixement del món intern de les persones, i dels membres dels equips, per tal de gestionar els grups tenint present aquesta realitat, i observar com la seva consciència i evolució condiciona i afavoreix el món extern i col.lectiu. La cita de Virginia Satir: “La comunicació és a la relació com la respiració és al manteniment de la vida” és un clar exemple de com la comunicació amb un mateix/a i els altres ens condiciona.

• Valorem el prendre consciència i gestió en el procés de ser, de l’acció cap endins o interioritat. Són cites sàvies les paraules de Sòcrates: “Només és útil el coneixement que ens fa SER millors persones” o de William Shakespeare: “De tots els coneixements possibles, el més savi i útil és conèixer-se a sí mateix”.

• Valorem els aspectes del sentir i del ser, doncs observem que culturalment, tant en el món empresarial, com a responsables de l’evolució econòmica, en el món educatiu i en el sí de la nostra societat, com a responsables de l’evolució educativa i cívica, en general, estan focalitzades en el pensar i el fer de les persones que viuen en els seus equips. 

• Valorem el prendre consciència i gestió en el procés del tenir, de l’acció cap enfora, en connexió amb el món material.

• Valorem el tenir cura de les persones, el seu entorn i la naturalesa, per a tornar a connectar amb les nostres arrels i compensar el contacte amb el món virtual de la tecnologia i aquella part de la consciència col.lectiva i la cultura que ens n’ha apartat. 

• Valorem el contacte entre persona i persona, per trobar la seva part més profunda que ens uneix entre nosaltres i a un tot.

• Valorem la mirada com a éssers vius orgànics, contemplant-nos internament, i observant-nos, com a éssers que pensem, sentim i fem, educant des del pensament, el sentiment i la voluntat o l’acció.
Share by: